Pro svou výraznou a méně hořkou chuť je Arabica oceňována na celém světě.

Robusta je více hořká a obsahuje třikrát větší množství kofeinu. Většinou je přidávána do směsí, protože zrnka nedosahují takové kvality, jako právě zmiňovaná Arabica.

Odborné znalosti, zavádění novinek a zejména touha po udržení té pravé „made in Italy“ kvality, to jsou vlastnosti, které činí z Lucaffé ostrov ležící mimo pevninu italské kávy.

Příprava kvalitního šálku espressa vyžaduje zkušenosti. Díky balení P.O.D se celý proces výrazně usnadní a hravě jej zvládne i laik. V každém balení POD je vždy jedna porce kávy, která je zalisovaná do filtračního papíru, který splňuje nejpřísnější kritéria pro styk s potravinami. Díky tomuto systému budete mít čerstvou kávu s opojným aroma vždy po ruce, ať už doma či v kanceláři. V dnešní době můžete ochutnat více než 14 druhů té nejlahodnější kávy, která pochází z celého světa a za nejpřísnějších podmínek se pro vás praží a balí v Itálii.

Ať se jedná o sáčky s mletou kávou, či o celá kávová zrna, zpracování vždy začíná nákupem surovin té nejlepší kvality. Následuje tradiční pražení při nízké teplotě, mletí bez zahřívání, pečlivé míšení a balení pouze v případě, že výrobek dosáhl požadovaného stupně zralosti.

V momentech relaxace, je šálek kávy malý lahodný obřad, který vyžaduje precizní dodržení postupu přípravy espressa či cappucina v určitých pravidlech.

Zdroj: www.lucaffe.cz