Kdo na dotazy odpovídá? 

Mgr. Lucie Nápravová

Praxe:

Po ukončení studia jednooborové psychologie FF UK (1997) pracovala na HR konzultantských a manažerských pozicích v malých i velkých mezinárodních firmách (telekomunikace, bankovnictví). Ke znalosti klinické psychologie – různých forem skupinové i osobní terapie, psychoterapeutických technik a zkušeností z intenzivního komunitního výcviku, si tak přidala praxi v oblasti psychologie řízení a rozvoje managementu, kterou uplatňuje nyní na pozici nezávislé konzultantky. Věnuje se především individuálnímu psychologickému poradenství.


DOŠLÉ DOTAZY:

25.9.2010

Věra

Dobrý den, mám ukončenou střední školu chemickou ze zaměřením na farmacii, ale bohužel jsem nezaměstnaná v tomto oboru není možnost zaměstnání, jsem schopná mladá 23let, klidně bych šla do podnikání , ale nic mě nenapadá, pokud mi poradíte budu moc ráda, napište, děkuji předem Věra

26.09.2010

Odpověď Věře:

Dobrý den Věro, určitě není nutné, abyste se vázala pouze na vystudovaný obor – napište mi něco o sobě – co vás baví, pro co máte vlohy, v čem jsou vaše silné stránky. Možná se nám podaří vymyslet něco přes e-mail, nebo, pokud budete chtít, můžeme se na to sejít, záleží na vás.

Hezký den a hlavu vzhůru!


20.9.2010

jesterka

Chtela jsem se zeptat – je mozne resit zde i osobni veci? Dotazy v poradne jsou spise pracovniho charakteru…Zkusim to: je mi 32 let, jsem managerka ve vetsi mezinarodni spolecnosti, se svym tymem nemam zadne vyrazne problemy z hlediska pracovniho vykonu, myslim, ze uz jsem take na svoji pozici celkem dlouho a nic mne nemuze prekvapit. Bohuzel v poslednim roce resim problem na pracovisti ponekud osobniho charakteru, ktery se mi nechce moc rozepisovat. Dokazete mi nejak pomoc?

Dekuji, J.

22.09.2010

Odpověď jesterce:

Dobrý den,

samozřejmě řešíme i osobní záležitosti, ať už se týkají témat rodinných nebo osobních odehrávajících se ale na pracovišti. Pokud si chcete o vašem prblému popovídat, ozvěte se e-mailem nebo telefonicky – kontakty jsou uvedeny na webových stránkách…


17.9.2010

Alice

Dobrý den, ráda bych se dozvěděla více o nabídce Zhodnocení vašeho profesního potenciálu. Ráda bych tuto analýzu podstoupila a proto se zajímám o dalši podrobnosti.

17.09.2010

Odpověď Alici:

Dobrý den,

děkuji za dotaz. Analýza profesního potenciálu je 4 hodinový program, který se skládá z psychodiagnostických a odborných úkolů (v závislosti na pozici klientky). Na základě výsledků je vytvořena pro klientku písemná zpráva v rozsahu min.

A4 analyzující její silné a slabé stránky a doporučující další rozvoj. 3 dny po vytvoření zprávy je realizována schůzka s klientkou, na které je tato zpráva ústně interpretována – tj. klientka mimo písemného doporučení dostane vysvětlení k získaným závěrům a možnost koučovací hodiny zdarma. Pokud byste měla o analýzu zájem, prosím napište mi, jakou pozici nyní zastáváte, vaše kompetence, motivaci pro pro práci na sobě a především, kam podle vašich profesních záměrů chcete směřovat.


6.9.2010

K. Palátová

Dobrý den,

jsem na mateřské dovolené s tříměsíční dcerou a momentálně se velice intenzivně zabývám myšlenkou jak sladit mateřství a novou kariéru. Mám vysokoškolské vzdělání a patnáctiletou praxi na různých pozicích (front office, back office, vedení týmu) v několika společnostech, ale nyní bych ráda pracovala z domova. Můžete mi prosím pomoci při hledání vhodné pracovní pozice? Děkuji mockrát za Vaši odpověď. K. Palátová

08.09.2010

Odpověď K. Palátová:

Dobrý den,

děkuji za dotaz. Myšlenka pracovat z domova, pokud máte děti a rodinu, je zcela na místě. Otázkou je promyslet, co přesně chcete dělat – pozice zaměstnance s flexibilní pracovní dobou nebo pracovat zcela nezávisle na „volné noze“. Je-li vaše motivace finanční nebo spíš seberealizační a pro co sama máte dispozice. Můžeme se o tom společně pobavit, zhodnotit vaše profesní a osobnostní předpoklady. Podívat se, jaké jsou možnosti na trhu a jejich nároky. Z vlastní zkušenosti tuto cestu doporučuji, jen je třeba všechno dobře promyslet. Pokud budete mít zájem, ozvěte se mi, domluvíme si schůzku na vaše téma a probereme je.


14.08.2010

Zdravím,

Nevím, jak fungujete, totiž jestli je můj problém vhodný do manažerské poradny. Manažerkou jsem sice byla, nyní jsem delší dobu na volné noze, snad úspěšně, ale můj problém se práce netýká, je vysloveně osobní – a tady zatím řešíte samé pracovní věci, tak nevím, prosím, když tak se mi ozvěte na e-mail, už trochu nevím, budu moc vděčná, díky, Lenka


23.07.2010

Vlaďka

Dobrý den, chtěla bych Vás požádat o pomoc s mým dalším profesním vývojem. Mám pocit, že už jsem toho pro vybudování kariéry udělala opravdu hodně. Odjela jsem do Anglie, abych se naučila jazyk, při zaměstnání vystudovala vysokou školu, navštěvuji kinezioložku a hodně jsem na sobě zapracovala, dokázala jsem se srovnat sama se sebou. Mám zkušenosti s řízením lidí i odbornou praxi. Jenže to asi nedokážu prodat a prosadit se. Vždy skončím tak, že dělám tu práci, která není nikde vidět, nebaví mě, zajímavé projekty dostávájí jiní lidé kolem mě a já zůstávám stále v jednom bodě. Navíc v současném zaměstnání jsem často terčem posměchu mého nadřízeného i mých kolegů, protože mám jiný názor něž většina a nebojím se to říct nahlas. Jsem z toho všeho už strašně vyčerpaná. Už nemám sílu nastoupit do další firmy, kde to bude opět stejné. Naučila jsem se užívat si života a být aktivní v soukromí, ale asi nebudu opravdu šťastná, pokud nebudu spokojená ve svém zaměstnání. Prosím můžete mi pomoci? Děkuji moc za odpověď. S pozdravem Vlaďka

23.07.2010

Odpověď Vlaďka:

Dobrý den Vlaďko, díky za důvěru. Vašemu problému rozumím a určitě můžeme společně hledat řešení, jak z této situace ven. Objektivně jste udělala pro svoji kariéru maximum, máte znalosti i praxi. Bude dobré si o vaší situaci popovídat a pokusit se najít správný směr. Byla by škoda točit se v kruhu. Protože jste uvedla telefonický kontakt, budu vás na něj kontaktovat a domluvíme si nezávaznou schůzku. Bohužel vzhledem ke kapacitě to je možné až v týdnu od 8.srpna, pokud souhlasíte.


19.07.2010

a.nikisova

Dobrý den, mým povoláním je grafik, fotograf, operátor DTP. Momentálně jsem na RD a chtěla jsem přispět nějakým způsobem do rodinné kasy. Založila jsem si ŽL, vytvořila e-shop (který už je zrušený z důvodu nedostatku peněz na zaplacení webhostingu), fungovalo to cca 0,5 roku. Vystavovala jsem na prodej zboží, které jsem sama doma vyráběla, originální nosítka pro dětí a pletenou módu a doplňky. Nakonec z toho vyšlo, že na poplatcích jsem zaplatila víc než vydělala. I přes to, že jsem použila služeb AdWords v googlu, seznam klik, fler. Nevím kde je chyba. Původem jsem Ruska, v ČR bydlím 15 let, můj rodný jazyk je momentálně nevyužit, tak jsem se snažila kontaktovat několik firem v Rusku, že bych tu dělala třeba distributora jejích značce nebo poradce, ale ani mi neodpověděli na e-mail. V čem dělám chybu? Poraďte mi prosím, kde a jak jednám špatně. Já se podnikání nebojim, jen nevím jak vše zorganizovat aby to fungovalo. Velice Vám děkuji za jakoukolí odpověď.

21.07.2010

Odpověď a.nikisova:

Díky za dotaz do poradny. Nemyslím si, že by vaše profese – grafik,operátor DTP – nebyla vhodná na samostatnou živnost. Otázkou je spíš e-shop, který pokud má být úspěšný, musí prodávat věci, které zákazníci pokud možno už někde vyzkoušeli, chtějí je koupit pouze levněji. Nevím, zda to nebylo zrovna riziko vašich produktů. Rozhodně ale podnikání nevzdávejte, radila bych vám držet se práce grafika DTP, trochu se rozkoukat a znovu se nechat inspirovat. Co se týče organizace, nápadů a reklamy vašich případných služeb, můžeme téma rozebrat podrobněji a určitě nějaké řešení najdeme, hlavu vzhůru!

 

Pošlete nám váš dotaz. Odpovíme vám co nejdříve.

Vaše jméno (vyžadováno)

Váš Email (vyžadováno)

Předmět zprávy

Vaše zpráva