zda je třeba jíst či nejíst maso, nebo ještě lépe, zda je vůbec správné maso jíst či nejíst, si vzala na paškál skrytá kamera, která mnohé prozrazuje.

Filosofické rozhřešení nám sice nedává nějaká nezúčastněná strana, ale odpověď si každý může odvodit sám, ať už při pohledu na záběry ze skryté kamery, či při představě, jak by se coby účastník podobné skryté kamery asi projevil na záběrech sám.

Skrytá kamera se s menším týmem vypravila do velkého nákupního střediska, kde figuranti zaujali role prodejců masa. U stánků byly tácky s ochutnávkou vybraných druhů masa, pak velký porcovač masa, a pak několik skrytých propriet za stolem.

Těmi skrytými proprietami byly především malá živá selátka. Samozřejmě poměrně roztomilá. Trik spočíval v tom, že lidé, kteří si přišli zakoupit maso, z počátku netušili, že si nejdou koupit hotové klobásy, a podobně, ale prodejce je napřed překvapil vytažením selátka, které dal do ,,porcovače“, a při točení pákou, padalo z druhé strany maso.

Trik jistil druhý figurant, který selátko schoval a narafičil maso, které vylézalo z přístroje, nicméně vše působilo velmi věrohodně, takže nakupující zůstali poměrně v šoku, někteří raději odcházeli, a ti akčnější se dokonce s prodejcem začali o sele přetahovat, aby ho zachránili před osudem v porcovači.

Video je dostupné například zde: http://www.youtube.com/watch?v=NG4WhppBNCM&feature=youtu.be

Zajímavé slovo do pranice nicméně vnesli i vědci se svým vypěstovaným masem. Takže možná si časem budou vegetariáni i masožravci bez nutnosti dohadů pěstovat svorně na jednom záhoně oběd, akorát jeden cuketu a druhý štangli salámu.

ZP