Zajímalo nás, co všechno přináší zaměstnancům a zaměstnavatelům období dovolených.

Pro autentičnost uvádíme, že 38% respondentů zastává manažerské role, 62% nemá na starosti vedení lidí.

2 týdny dovolené  vcelku nám většinou stačí

Zákonných 20 dní  dovolené na zotavenou poskytuje zaměstnavatel u 32% dotázaných, obvyklejší bývá jeden týden navíc – 25 dní volna si může užít 62% respondentů našeho průzkumu. Objevují se ale první vlaštovky v podobě organizací, které chtějí zaměstnance motivovat dny volna nad rámec standardu – více než 25 dní ročně má 6% zaměstnanců. Často se jedná o věrnostní benefit, na který vzniká nárok například po 5 letech práce ve společnosti. Patří sem i tzv. Sickdays – obvykle 1-5 dní ročně, kdy může zaměstnanec zůstat doma, když se necítí dobře, aniž by navštívil lékaře.

 

Zákon stanoví, že zaměstnanec má mít jednou za rok minimálně 2 týdny volna vcelku. 45% dotázaných však připouští, že čerpání takto dlouhé dovolené není v jejich společnosti obvyklé. Více než 10  pracovních dní většina zaměstnavatelů poskytuje po domluvě, nicméně zaměstnanci o to žádají spíše výjimečně.

Zbývá vám na konci roku dovolená? Můžete o ni přijít…

23% zaměstnavatelů vám při standardní situaci převod dovolené do nového roku neumožní. V 70% případů je možno převést omezený počet dní, které je třeba dočerpat například v průběhu prvního čtvrtletí.  Vzácné je proplacení nevyčerpané dovolené aniž by k tomu byl zákonný důvod , k tomu je ochotno pouze 2% firem. Převést či proplatit dovolenou si mohou nechat ti, kteří neměli možnost si ji vyčerpat (např. těhotné ženy, matky na mateřské či dlouhodobě nemocní).

Dovolená znamená více práce

Blížící se dovolená však není jen o těšení a plánování programu volných dní, pro 70% respondentů je nezbytné se na svou plánovanou nepřítomnost v práci připravit a zůstávají v práci přesčas.

Odvolání zaměstnance z dovolené znamená pro firmu náklady spojené s předčasným návratem i dovolenou samotnou, proto se tak děje jen výjimečně. Tato nepříjemnost potkala
5% dotázaných.

I návrat z dovolené pro mnohé z nás znamená větší pracovní nasazení. Průzkum společnosti Hays ukazuje, že během nepřítomnosti kolegové vyřizují pouze to nejnutnější a vše ostatní na nás čeká. Šťastných 13 % má za sebe zástup, který většinu agendy vyřídí, avšak pouze 3% dotázaných uvedlo, že se vrací k čistému stolu. Téměř tři čtvrtiny dotazovaných tak zůstávají opět po návratu z dovolené v práci přesčas, protože jejich pracovní záležitosti na ně čekají.

 

Dovolená = odpočinek?

Překvapivý je fakt, že pouze 6% účastníků našeho průzkumu uvedlo, že se po dovolené cítí odpočatě a do práce se těší. Řada z nás má problém dostat se po dovolené do svého tempa a přivyknout opět pracovnímu procesu, to přiznalo 40% přiznalo zaměstnanců. Stres z pracovních úkolů a povinností, které na ně čekají, dokáže zkazit návrat z dovolené 32% dotázaných.

Více než 30% zaměstnanců se od pracovního života neoprostí ani ve dnech volna. Buď o dovolené pracují, nebo alespoň kontrolují služební emaily.

Nepodceňujeme ani naši dostupnost během dovolené – většina z nás je k zastižení buď na soukromých nebo firemních mobilech, případně emailech. Pouze 9% uvedlo, že nebývá k zastižení vůbec.