Žena v domácnosti na plný úvazek?

31.1.2014, 08:00 | Veronika
Žena a dítě

Máte opravdu náročné povolání, které vás unavuje a ráda byste radikální změnu?

Uvažujete, že se stanete ženou v domácnosti?

Názor na roli ženy v domácnosti se značně liší s povahou, věkem a ambicemi žen. Pro sebevědomou, cílevědomou a úspěšnou manažerku představa role hospodyňky vzbuzuje představu očistce. Pro submisivní ženu bez velkých životních ambicí je péče o děti a domácnost cílová destinace.

Někdy se ale stane, že ženy hledají únik z tvrdé reality a touží navrátit se ke kořenům, kdy se ženy staraly o teplo domova. Patříte k nim i vy?

Čeho se žena v domácnosti vzdává? A co ji čeká?

Jednoznačně se musíte rozloučit s finanční nezávislosti, protože o penězích bude rozhodovat muž, protože on je ten, který peníze do domácnosti přinese.

Bude potřeba smířit se s osamělostí, jakmile si kamarádky odrodí a odkojí své děti, vrhnou se zpět do pracovního procesu a nebudou mít čas na klábosení o tom, co uvařit k obědu a do čeho zabalit svačinu pro děti.

Možná se dostaví pocit společenského nedocenění. Zatímco vaši známí budou rozhodovat o pracovních záležitostech, vy budete slavit úspěch, když vyčistíte zažloutlé záclony. Věřte, že vytíženým kamarádům to nebude připadat důležité. Jistě starat se o několik dětí, dům a partnerovo pohodlí je vlastně práce, ale ne každý proto bude mít pochopení.

Existují i výhody

Ruku na srdce, my ženy jsme spokojené, když je v domácnosti naklizeno a když je vše, jak má být. Když se můžeme úklidu věnovat celé dopoledne, pak domácnost bude vypadat jako ze škatulky.

Výhodu je, že máte čas na sebe a můžete se vzdělávat a pečovat o sebe. Muž dokáže ocenit nejen chutnou a teplou večeři, ale právě i to, že žena i po dětech vypadá krásně a že o sebe dbá a že s ní může mluvit o čemkoli. Je na ni tak pak hrdý a nestydí se za ni. To je pro muže důležité a dá se říct, že je to základ klidného domova.

O dětech ani nemluvě. Budete o nich mít přehled a můžete jim být k dispozici kdykoli to budou potřebovat.

Důležité je, abyste se svou situací byla spokojená a smíření a abyste si ji uměli uhájit sama před sebou. Teprve poté si to budete umět obhájit i před okolím.

 

Sandra Špačková

Komentáře

  • S tou finanční závislostí nesouhlasím. Jasou ženy v domácnosti, které mají vyšší příjmy než jejich partneři, aniž by museli vystrčit nos z domu.
    Ta samota je hrozná, to je pravda, děti ve škole muž v práci, sejdou se až večer, někdy ani to ne.
    také společenské ocenění nečekejte,ale co je mi po jiných lidech, ocením se sama, koupím si něco hezkého, zajdu do kina, divadla a tak. Partnera nechám doma, nevydělává, tak ať se zatím realizuje doma, snaží se, neboť ví že bych ho mohla vyměnit, co by si chudák počnul, nechce být bezprizorní bezdomovec.

Zanechte komentář

Můžete využít tyto HTML značky: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Protected by WP Anti Spam
Reklama
    Lídr v ČR v oblasti kancelářských potřeb – SEVT.cz

Partneři

A_Moravskoslezské investice a development, a.s.
B_BPWCR
C_volny
D_Hays